Al Maresme,  les activitats nàutiques per empresa són un ganxo excel.lent pels event planners. La seva història, l’ingredient únic per fer-les úniques.  

L’expressió “Moros a la Costa!”

Comencem l’article amb aquesta curiositat, ja que d’ella en poden sortir idees molt interessants per impregnar d’una aura especial les activitats nàutiques que la nostra empresa ha d’organitzar.

Qui no ha fet servir mai aquesta expressió, per alertar del perill de ser enxampats si fem una entremaliadura?

Doncs bé, la costa del Maresme fou coneguda durant els segles XVI i XVII com la costa torrejada pel seu alt nombre de torres de guaita. Aquestes eren necessàries per defensar el territori dels bandolers que atacaven els camins, i dels corsaris que arribaven per mar. 

Avui se’n conserven encara una cinquantena a tota la comarca.

Des d’elles,  era d’on el guaita cridava quan els atacaven:

ATENCIÓ! MOROS A LA COSTA!

Connecta la història del Maresme amb el teu esdeveniment

En el món de la comunicació i el màrqueting, darrerament es parla molt del storytelling. La seva importància resideix en saber explicar històries de manera que, a través d’elles es connecti amb l’audiència. 

Cada empresa, cada marca, cada un dels seus equips tenen una història. De la mateixa manera que cada territori també la té. 

I com que un esdeveniment, no deixa de ser una eina de comunicació construir una història al seu voltant és una de les tendències més marcades.  La clau de l’èxit és connectar les històries del territori amb la de l’empresa i alhora, amb l’objectiu de l’esdeveniment. 

A través d’històries com la que acabem d’explicar de les torres de guaita, de llegendes, dites i trets genuïnament maresmencs, un event planner podrà configurar el marc de les activitats nàutiques de l’empresa. 

El patrimoni intangible del territori servirà per omplir de contingut de qualitat la seva proposta i els participants prendran consciència de la cultura pròpia del lloc, més enllà d’un simple gaudi.

Com a destinació ens complau que qui vingui ens conegui més profundament, ja que conèixer et fa recordar, respectar i estimar… i esperem… que també tornar. 

Instal.lacions i particularitats per les activitats nàutiques de la teva empresa.

De forma tangible, a més a més del paisatge natural, la costa del Maresme disposa d’unes condicions i instal.lacions òptimes per la pràctica de qualsevol activitat aquàtica. 

Als darrers anys els esports nàutics s’han anat popularitzant fins a arribar a àmplies capes de la  població. Com a conseqüència, les titulacions per governar embarcacions augmenten any rere any i l’oferta d’instal·lacions per a l’ús esportiu i recreatiu creix en les mateixes proporcions.

Amb això ha sorgit també una nova generació de professionals, apassionats del mar, que han sabut aprofitar aquestes circumstàncies i adaptar la pràctica d’esports nàutics a les necessitats del turisme de reunions i incentius. 

Així doncs, en aquests moments el Maresme compta amb:

5 ports esportius (Masnou, Premià de Mar, Mataró, Llavaneres, Arenys de Mar)

15 Clubs nàutics

6 Bases nàutiques 

L’Associació catalana de Windsurf

L’escola Catalana de Surf

L’alguer de Mataró i el submarinisme

L’alguer de Mataró és una de les praderies de Posidònia Oceànica més importants de Catalunya on hi trobem 21 espècies de peixos. D’aquestes 13 espècies es consideren residents i 8 passants o aleatòries. 

La seva importància dins l’ecosistema mediterrani, fa que sigui una destinació internacional

de submarinisme.

activitats nàutiques empresa

El patí de vela 

El patí de vela és un catamarà petit i molt divertit de navegar. Les seves mides el fan molt maniobrable, però alhora es requereixen agilitat i actitud per tal d’arribar a bon port. 

La seva principal peculiaritat és que no disposa de timó, d’orsa ni de botavara i el vent suficient per inflar la vela i navegar s’aconsegueix  amb el moviment del patró i del seu pes.

Al Maresme hi arribà amb els primers estiuejants a principis dels anys trenta del segle passat, i avui en dia la seva pràctica encara és viva.

Beneficis de les activitats nàutiques per les empreses

Una activitat nàutica requereix un treball en equip.  Requereix mullar-se i mai millor dit! 

Són activitats a l’aire lliure que fomenten la motivació dels equips trenquen el gel entre els companys i ajuden a crear vincles entre ells. 

L’espai reduït d’un catamarà o una cursa de kayaks per equips obliga a comunicar-se i coordinar-se, aspectes que després es podran reproduir a l’entorn laboral. 

Són activitats a l’aire lliure en contacte directe amb la natura que propicien moments de lleure però alhora de treball d’equip i lideratge. 

¿Quines activitats nàutiques s’adiuen més a la meva empresa?

Els event planners es decantaran per unes o altres en funció de l’edat dels participants, del nombre de persones a gestionar i de l’objectiu de l’esdeveniment.

Les possibilitats del Maresme en aquesta matèria es poden adaptar a sopars d’empresa, regates, rodatges, produccions, reunions amb clients o presentacions de producte. 

Qualsevol mena d’esdeveniment o acció de màrqueting es pot treballar des de la perspectiva de la mar.

Si volem una presentació de producte que preveu ajuntar un elevat nombre de persones es pensarà en un catamarà gegant, de fins a 125 persones, o embarcacions a motor de 25 m. d’eslora amb capacitats de fins a 250 persones.

Per a reunions d’empresa, per VIPs o de petit format, es poden llogar embarcacions de luxe, amb tripulació i salpar el temps necessari a la recerca de calma i concentració.

Si el que tenim al cap és un esdeveniment sostenible o de RSC, podem combinar neteges de platja o pesca sostenible amb alguna activitat més refrescant i amena.

En fi, el Maresme ofereix opcions per tots els gustos en matèria d’activitats nàutiques per empreses, només has de venir i trobar la teva.

Moltes gràcies per llegir-nos! 

Ens encantaria que ens deixessis un comentari.

.