L’ entorn rural del Maresme és idoni per fomentar la cohesió dels equips i reactivar el factor humà, perdut amb el teletreball. Després de tants mesos de digitalizació les reunions que aporten autenticitat i calidesa son les més valorades.


Algun cop t’has imaginat un racó en el món, amb un paisatge de mar i muntanya on poder reunir-te sense presses amb els teus col.laboradors?  

Doncs t’has imaginat el Maresme.

Conceptes com turisme sostenible, agroturisme, ecoturisme o turisme actiu han aparegut els darrers anys i s’associen a entorns rurals. Són alternatives al turisme de masses que defensen un estil de viatjar i d’entendre l’oci, més compromès amb l’entorn social i ambiental on es desenvolupen. Aspectes que també es poden traslladar al sector MICE que, cada cop més, aboga per esdeveniments més sostenibles.

L’entorn rural del Maresme, doncs, reuneix aquestes qualitats i sen’s mostra com una mescla de tranquil·litat, vida sana, agricultura ecològica i arquitectura tradicional. Entre aquests atributs s’amaguen racons exquisits i molt temptadors per perdre’s, i tornar-se a trobar, per xerrar, treballar i gaudir alhora.

Primer van ser els mateixos pagesos o ramaders que oferien les habitacions de casa seva als que volien sentir a les seves carns l’activitat diària de camp. 

Ara la cosa ha canviat.

Des de fa anys s’han desenvolupat o recuperat nous espais i equipaments de gran qualitat, en mig de les nostres serres i terres de cultiu, perfectes per dur-hi a terme reunions i esdeveniment de petit i mig format. Consulta les masies del Maresme aquí.

El nou entorn rural del Maresme

Gràcies a les noves tecnologies, a la naturalesa emprenedora dels seus habitants i als nous fluxos de població; que han escollit un estil de vida alternatiu a la ciutat; l’entorn rural del Maresme ha incrementat la seva oferta de serveis pel sector MICE.

Ara, tenim un entorn rural que manté i conserva tradicions, però que alhora ofereix unes instal·lacions confortables, perfectament preparades per acollir al professional que busca treballar en un escenari més lliure i assossegat. 

I  si a més a més, li afegim un servei atent, personalitzat i molt professional, les empreses poden alliberar-se de les preocupacions que suposen els detalls organitzatius i es puguin enfocar en el seu equip.

La seva feina només serà donar el vistiplau a les propostes dels bons coneixedors del territori i deixar-se portar pels racons més secrets de l’entorn rural del Maresme.

El plaer de les trobades de petit format.

La pandèmia ha accelerat molts processos i un d’ells ha estat la digitalització.

Malgrat tots els seus avantatges, aquesta també ens ha dut distanciament entre els companys i un refredament del sentiment d’equip que està sent difícil de recuperar.

Tenim ganes de trobar-nos, però tenim por, desconfiança.

De tal manera que, en aquests moments, per a una empresa, el “traslladar” la seva oficina, en un lloc segur, al mig de la natura, pot arribar a ser, fins i tot, una emergència.

Per recuperar aquest factor humà que tant es necessita, les reunions de mig i petit format són les més adequades.

Representen dur a l’equip en un entorn més íntim on se’ls cuidarà amb tota mena de detalls.

L’objectiu d’aquest tipus de reunions recau en aconseguir la cohesió de l’equip i recuperar la confiança.

Transmetre esperança, en definitiva.

Sortir de les quatre parets de sempre i fer créixer l’interior de cada un dels membres de l’equip amb converses i moments d’escolta activa, sense cap mena de dubte es traduirà en tranquil·litat i en creativitat.

Experimentar altre cop sensacions com treballar colze a colze amb els companys, però alhora riure i compartir moments més distesos, es traduirà en uns millors resultats.

Les masies, castells o espais singulars que tenim a l’entorn rural del Maresme estan preparats amb totes les mesures de seguretat sanitària que marquen els protocols. Les seves mides limitades són perfectes per aconseguir aquests moments de recolliment però d’expansió i alegria alhora.

A més a més amaguen històries i llegendes que poden servir de fil conductor per tota l’estada, aportant aquell factor diferenciador que no serà igual a cap altra comarca.

I després de la feina, què? 

La fórmula màgica en una reunió és:

Feina + Gastronomia local + Paisatge + Cultura = Participants feliços.

Per què no recollir uns tomàquets de l’hort, després d’una sessió sobre control de qualitat en la cadena de producció, mentre converso amb el meu company que fa mesos que no veig?

Encara que l’allotjament sigui ideal, a les hores de feina, li hem de sumar unes activitats divertides i originals per relaxar la ment.

L’entorn rural del Maresme, compta amb més de 300 km de pistes i camins que es presten perfectament per passejos a peu, amb bicicleta o a cavall.

No ens podem perdre descobrir racons amagats com vells monestirs, salts d’aigua o jaciments romans.

També són molt comuns els circuits amb tirolines i els boscos verticals o les emocionants partides de paint-ball al bosc.

A l’entorn rural del Maresme hi trobem això i d’altres activitats més vinculades a la cultura pròpia com pot ser la ceràmica d’Argentona, el vi d’Alella, el passat miner de Malgrat, un cementiri literari a Arenys, o vermes de pansa blanca a Alella.

L’aventura està servida, t’hi apuntes?

Les històries de l’entorn rural del Maresme

Els esdeveniments són molt amics de les històries. Aquestes embolcallen els participants i els fan entrar a una realitat diferent.

Les històries de l’entorn rural del Maresme li atorguen identitat pròpia i un lloc únic al món.

Per les empreses organitzadores, lligar les llegendes, personatges i anècdotes del territori amb l’esdeveniment resulta de gran ajuda.

Per exemple, a Canet de Mar tenim el castell de Santa Florentina, a les faldes del Parc Natural del Montnegre. A part de la seva pròpia història medieval, darrerament va servir d’escenari de la sèrie televisiva joc de Trons.

I… Quina història pot ser més apassionant que la de Daenerys Targaryen?