La Marta, en Joan i el Miquel aquest estiu no faran vacances. Tampoc el gerent de l’empresa ni la resta de l’equip. Han acordat que per donar una empenta a la producció, ara que sembla que hi ha una mica més de demanda, continuaran treballant tot i la calor.

El gerent ho havia llegit a algun lloc

Ja ho havia llegit a diferents articles i sabia que, en teoria, això que els treballadors feliços són més productius, era veritat. Però mai ho havia aplicat a la seva empresa. Per tant, no ho sabia de primera mà.

Però aquest estiu sí.

Aquest estiu, tal com estan anant les coses, s’ha proposat de posar-ho en marxa a la seva empresa. I és que l’equip des que va començar la pandèmia, està responent d’una manera exemplar.

L’empresa ha aconseguit crear productes atractius i té demanda.

Tot i que no ha estat fàcil, s’han posat les piles per trobar allò que la gent vol i necessita i ara mateix es troben desbordats d’encàrrecs i parar no és viable: la producció ha de seguir si es volen atendre a temps totes les comandes.

Després de l’estiu, podrem fer torns de vacances. Però ara mateix, no.

Així que en Marc, el gerent i propietari de l’empresa, llança la proposta a l’equip i davant la seva sorpresa, tots han accedit a quedar-se a treballar. Ningú hi ha posat cap pega.

Són un equip format per antics i nous treballadors, estan ben avinguts i no ho han dubtat ni un moment.

“Sí, sí, és una situació idíl·lica, sembla que no pugui ser, però sí! Està passant i com a gerent, n’estic superorgullós”
– pensa en Marc.

Seguidament d’aquest pensament, n’hi ve un altre: “He de fer alguna cosa perquè se sentin estimats per l’empresa. Tinc el pressentiment que aquest, serà un estiu on, malgrat que tindrem molta feina, ens ho passarem molt bé perquè fa olor de solidaritat i compromís.

I ara, era el seu moment per aplicar-ho

“Si el meu equip fa seu el meu projecte, no puc fer res més que demostrar-los el meu agraïment amb petits gestos que els facin passar un gran estiu”

En Marc no els ho vol agrair amb diners i, per tant, comença a cavil·lar què fer.

El que vol és oferir-los activitats de lleure per a ells i les seves famílies els caps de setmana, moments inoblidables i nits d’estiu per somniar despert.

El propòsit és clar, treballar com mai, però passar un estiu de pel·lícula!

Idea número 1

Nits de música al Maresme = treballadors feliços

Sortir a la tarda de la feina, amb calor, i poder fer-se un bany a la platja i prendre unes canyes amb bona música de fons, no té preu.

“A l’estiu, el Maresme és un escenari de música viva. Miraré quins festivals de petit format hi ha i seran els meus aliats per organitzar-los afterworks interessants- pensa en Marc.

Es mira l’agenda i veu que des de principis de juliol ja hi ha molta música per la comarca.

Que, per exemple, el dia 1 van arrancar el Nits d’Estiu de Calella que s’allargarà fins al 2 de setembre: “Aquest pot ser el meu!”

Mira la programació i veu que… aquest divendres 15 ve el Mr. Kilombo… però… potser és precipitat.

Però el 22 venen el Joan Masdeu i l’Èric Vinaixa, el 29 la Beth!, vaja, entrades exhaurides!

“Però, calla! Aquest, aquest! Muhachito Bombo Infierno i el Joan Garriga el dia 5 d’agost, serà divertit! Si va, tenim uns dies encara per organitzar-ho. Convido jo! Demà ho llanço a l’hora del cafè i compro les entrades. No s’hi val a dir que no!”

Arts d'Estiu, Pineda de Mar

Continua mirant l’agenda i veu que del 29 al 26 d’agost el Festival de Jazz d’Arenys de Mar celebra 30 anys! “Ostres doncs segur que un dia ens hi apropem”

“I també veig que del 17 de juliol al 19 de setembre, els diumenges hi ha el Festival Jardins de Comediants. Perfecte!, algun diumenge m’hi deixaré caure amb els nanos i amb qui vulgui venir!

A la web del Consorci de turisme del Maresme hi ha més informació sobre festivals a la comarca, però ara ell ja busca una altra activitat.

Vol oferir un altre detall de cap de setmana a l’equip i a les seves famílies.

Idea número 2

Rutes Gamificades + Activitats nàutiques = Treballadors feliços

L’oferta d’activitats de cap de setmana al Maresme és infinita. Des de les més clàssiques com poden ser una ruta a peu o en bicicleta, passant per visites a vinyes i cellers fins a la visita d’algun museu, parc o centre d’interpretació.

Però en aquest cas, en Marc, que és una persona innovadora, acaba de descobrir que es poden fer rutes gamificades pel Maresme.

Es tracta de quatre rutes amb diferents reptes, trencaclosques i enigmes per anar resolent en família o amb amics. A més, acabar-les té recompensa! És tant fàcil com accedir a l’APP des d’un dispositiu mòbil amb dades i la geolocalització activada. Res més. Cada ruta recorre una zona diferent de la comarca i du el nom d’un ocell endogen.

“I quan acabem, ens n’anirem a refrescar-nos al mar! Miraré a qualsevol de les empreses que ofereixen activitats nàutiques al Maresme per gaudir d’una jornada de mar”

Veler al Maresme

El que en Marc té al cap és pujar tots a un veler i sortir a fer un passeig per la costa del Maresme. A més a més, la intenció és poder fer un bon arròs a bord!

L’estiu s’acaba i la Marta, en Joan i el Miquel…

… així com la resta de l’equip han aconseguit els objectius marcats, però el que és millor és que han sentit a les seves carns la força i l’empenta que arriba en tenir un equip ben avingut i ple de treballadors feliços.

Ara senten que no els para ningú.

Si tens una empresa, tu podries ser en Marc. Una persona creativa i emprenedora que no es conforma amb el que té i sempre busca anar més enllà i aprofundir per cuidar els que té al seu costat.

És possible que no et trobis en una situació tan idíl·lica, però, així i tot, algun cop hagis pensat a agrair la feina feta de les persones que treballen amb tu. Fes-ho.

Aquest és un relat fictici, així i tot, està inspirat en fets reals, així que, per què no?