Els equips busquen, cada vegada més, espais singulars on fer reunions, esdeveniments o experiències de team building.

A la comarca del Maresme es poden trobar tot tipus d’opcions, però n’hi ha una d’especialment atractiva pels amants del vi: els cellers. Són espais polifacètics on es poden desenvolupar diversos tipus d’actes, com presentacions de producte envoltats de barrils i amb l’olor del raïm espremut o activitats de potenciació i unió d’equips entre vinyes.

La majoria de cellers disposen de sales on fer des de tasts de vins a reunions del més alt nivell. També són una molt bona opció pels viatges d’incentius, en el que el concepte del “bleisure” (business + leisure), és a dir, la combinació de les activitats de negoci i l’oci, va guanyant terreny. Això fa que calgui esprémer l’enginy per aportar originalitat perquè l’acte que tenim entre mans sigui un èxit.

En general, qualsevol esdeveniment d’empresa combinat amb gastronomia i vi és una aposta segura. Per això, el binomi entre l’enoturisme i el turisme MICE està en auge. Un dels punts forts de l’oferta són els valors intrínsecs derivats de la pròpia activitat vinícola: l’entorn natural i l’aïllament de l’àmbit urbà aporta una tranquil·litat que pot esdevenir un dels valors diferencials dels cellers per aquest segment. Són un espai ideal per descansar i recuperar l’energia després d’una temporada intensa de feina.

Les activitats complementàries a fer als cellers són molt variades: visita i tast de vi, maridatges gastronòmics, showcooking , yoga entre vinyes, participar en algun dels processos de vinificació… entre d’altres. Formes de generar accions de team building o de sorprendre als clients amb l’objectiu de fidelitzar-los.

Cellers al Maresme

El Maresme compta amb diversos espais on gaudir del món del vi en el marc d’un viatge de negocis. Disposen de flexibilitat per adaptar-se a les necessitats de les empreses, amb la capacitat de personalitzar totes les accions i espais a les necessitats de cada cas concret. Un exemple és el celler Quim Batlle, de Tiana, un projecte que neix el 1999 com una manera natural i ecològica de produir respectant la tradició i els processos naturals del territori. Ofereixen diverses varietats sota la Denominació d’Origen Alella i produeixen vins blancs d’una qualitat excel·lent

Bouquet d’Alella és una altra de les vinyes de mar i muntanya que cal visitar. Ofereixen vins honestos que suposen un autèntic tast del territori. Un petit celler familiar amb un gran ventall de propostes ecoturístiques on a més de fer visites, o gaudir del seu wine bar, es poden fer esmorzars de forquilla , pícnics o sopars entre vinyes sota la lluna plena, i també altres activitats com passejar en quad o calçotades

Alella Vinícola és un celler creat l’any 1906. Disposen de restaurant propi al mateix celler modernista dissenyat per Jeroni Martorell, deixeble d’Antoni Gaudí. La seva marca emblemàtica és Marfil, que segueix una tradició centenària.

Un altre espai ideal per gaudir de l’enoturisme de reunions és Alta Alella, unes vinyes resguardades pel Parc Natural de la Serralada de Marina. Establerts en una finca noucentista, el celler es basa en l’agricultura ecològica certificada. S’hi pot fer un aperitiu entre vinyes, gaudir de les sessions de DJ alhora que es degusten vins i caves o activitats conjuntes entre vinyes i navegant al mar.

El celler de les Aus és un projecte que neix enmig del Parc Natural de la Serralada Marina per elaborar vins amb l’objectiu de reforçar la seva aposta per l’ecologia i aconseguir vins naturals de qualitat sense utilitzar sulfurós. Un celler respectuós amb el medi ambient i amb un disseny coherent amb la filosofia sostenible.

Arenys de Munt disposa del celler Talcomraja, on s’hi poden fer passejades a peu pels boscos de Can Pau Bernadó, visites a la vinya de Can Sala de Dalt o combinar una degustació de vins amb una relaxant passejada navegant pel port d’Arenys de Mar. Produeixen vins que creuen en la sostenibilitat, la dignificació de la pagesia i la cura del territori.

Enoturisme i turisme MICE són una conjunció perfecta, ideal per tot tipus d’empreses i esdeveniments. I el Maresme és un espai magnífic per fer reunions entre vinyes amb una copa de vi a la mà.