El mes passat parlàvem de com tenir treballadors feliços, malgrat la calor. I aquest mes volem parlar de les activitats relacionades amb el benestar dins del sector MICE. És a dir, de baixar el ritme, de donar-nos la llicència de fer una pausa i de premiar-nos amb experiències noves de vida.

Què és el benestar al sector MICE?

Benestar és l’estat de qui se sent bé i de qui té les necessitats bàsiques cobertes.

Però també vol dir sentir-se en equilibri. Experimentar aquella pau interior de quan la ment, el cos i les emocions flueixen en la mateixa direcció.

Però, com traslladem tots aquests conceptes a un esdeveniment?

A les empreses hi ha moltes pressions, competències i desconfiances durant l’any que, sovint, són fruit de moments on els equips han de prendre decisions compromeses i arriscades.

Les jornades esgotadores que sovint s’han d’enfrontar, provoquen una pèrdua de l’equilibri entre la ment, el cos i les emocions dels treballadors; amenaçant el clima saludable de treball que hi hauria d’haver a les empreses.

Per tant, l’estiu és moment de parar.

“Fes una pausa: una terra que ha descansat ofereix una collita generosa.”

Ovidi. Poeta romà autor de “La Metamorfosi

Recuperar l’equilibri dels equips.

Darrerament, es parla molt d’experiències transformadores. Que ens provoquen un canvi intern i que ens duen a una espècie de metamorfosis. Una espècie de trànsit cap a una nova manera de ser i de pensar.

Tot i que l’empresa no tanqui, i les vacances vinguin per torns, n’hi ha que redueixen unes hores la jornada o la fan intensiva en comptes de mantenir l’horari partit de l’hivern. Fins aquí tot correcte.

Però hi ha empreses que van una mica més enllà.

Aquestes són les que, aprofitant que a l’estiu baixa el ritme de treball, decideixen premiar als seus treballadors amb activitats de creixement personal.

Si un matí d’agost de molta calor no es treballa a l’oficina, ben segur que no passa res.

O tampoc passa, si no h fem un matí de setembre, quan ens estem incorporant de les vacances i encara funcionem a mig gas.

En canvi, sí que podem guanyar molt en relacions humanes si propiciem moments d’apropament entre els companys de feina, per exemple, fent una activitat de team building a l’aire lliure. O traslladant l’oficina a un entorn natural per realitzar una sessió de meditació.

Accions com aquestes resulten sorpreses agradables que podem generar canvis de comportament, estrènyer llaços i provocar retrobaments.

Per tant, el repte de les activitats de benestar pel sector MICE se centra a recuperar els equilibris perduts entre els equips, per culpa de les presses i dels moments de pressió.

Què ens ofereix el Maresme en activitats de benestar pel sector MICE?

Quan s’organitzen esdeveniments, les activitats complementàries que solen tenir més èxit són les relacionades amb el benestar o el wellness, que és la seva traducció en anglès.

En aquest aspecte, els nostres hotels especialitzats en MICE disposen de zones de Spa, on ofereixen circuits d’aigua, massatges o tractaments de bellesa, que són magnífics regals per relaxar-se i gaudir dels plaers de la vida.

Però, i si el què volem són activitats de benestar pel sector MICE una mica més interactives que busquin aquella transformació de la que parlàvem?

Per exemple, és molt possible que qui més qui menys a l’empresa hagi provat el ioga o la meditació.  Totes dues són activitats molt enfocades al benestar i a la recuperació d’aquest equilibri que volem aconseguir. 

Però, ja que som a l’estiu i fa molta calor, i si ens passem al  SUP ioga

Activitats de benestar pel sector MICE: de tendència a normalitat. supsail3 1

Estem segurs que pocs sabran exactament de què parlem, però a Maresme Waves i a SUP and Sail sí que ho saben perquè en són experts i els encanta iniciar a nous adeptes en aquesta pràctica. 

A més a més, aquesta modalitat del ioga, s’adequa a les exigències de temperatura de l’estiu, ja que es tracta de fer ioga a l’aigua sobre una taula de paddle surf.

Sona bé, oi?  Si ens parem a pensar-ho, no hi ha res, més adequat per exercitar l’equilibri: el Sup Ioga ens obliga a tenir la ment enfocada en no perdre l’equilibri sobre la taula de sup, a més a més de fer-ho seguint el ritme de la resta de companys.

Amb activitats com aquesta els equips treballen les seves habilitats físiques i mentals a través de situacions innovadores que representen reptes, però que, a l’hora, tenen un alt component lúdic. 

El món dels retirs i els banys de bosc

Altres empreses com Greenevents, especialitzats en esdeveniments sostenibles, a l’estiu també trien la platja per practicar activitats innovadores, com la combinació de ioga, moviment i massatge interactiu.  Aquesta experiència contribueix a la confiança del grup, la responsabilitat, la cura i la connexió amb l’altre.

I si ens plantegem aprofundir en el món més espiritual, el Maresme ens ofereix racons màgics on poder organitzar estades i tallers enfocats a la meditació i a la relaxació. 

Per anar fent boca, no us perdeu, aquesta visita virtual a la Masia Can Gel o Mas Juli.

Uns espais més que cuidats que desprenen energia positiva i repòs. 

I pels que tingueu curiositat per saber en què consisteix un bany de bosc, podeu adreçar-vos a Va de bosc o a Humustherapy, totes dues empreses joves que entenen el bosc com aquell lloc on despendre’ns de les energies negatives que ens genera l’estrès.

Vall de Dois

De tendència a normalitat

De la necessitat de cultivar el benestar dels treballadors dins l’empresa ja fa anys que se’n parla. I és precisament per això que al voltant d’aquesta idea han nascut empreses de serveis especialitzades en aquest tema, com les que us hem anat anomenant en l’apartat anterior. 

Per tant, el què fan uns anys s’entenia com a tendència ja ha passat a ser una normalitat.

Les empreses veuen clar el benefici de desenvolupar-se en un entorn laboral sa, amb equips ben avinguts i amb bona comunicació. Si creus que ha arribat el moment de millorar l’atmosfera de la teva empresa, no t’ho pensis:

Vine al Maresme a buscar noves maneres de créixer tu i les persones que treballen amb tu.