Bany de Bosc

Dades bàsiques i xarxes

Va de Bosc

Arenys de Munt

Banys de bosc al Maresme

Reconnectar amb la natura i millorar la salut a través del contacte amb el bosc. Els banys de bosc terapèutics són una vivència al bosc que aporta beneficis tant per l’estat físic com mental de la persona. Algunes de les propietats terapèutiques que s’atribueixen als banys de bosc són la reducció de l’estrés, la relaxació física i psicològica, una millora de la salut cardiovascular i metabòlica o la disminució de la hipertensió arterial, entre altres.

Va de Bosc ofereix una experiència de bany de bosc amb una durada d’entre 1:30 i 3:00 h. És una activitat de grup, amb un mínim de 3 persones i un màxim de 12.

Què és un bany de bosc?

Es tracta de caminar lentament, seure i obsservar l’entorn en silenci. A més, s’incorporen dinàmiques que afavoreixen la immersió, l’obertura dels sentits i l’escolta d’un mateix.

La guia proposa un itinerari de bosc amb presència d’arbres madurs, absent de sorolls urbans i de llocs de pas en el qual s’estableixen unes premises per facilitar l’obertura dels sentits i el despertar d’emocions.

​Durant el bany de bosc es realitzen tres parades. La inicial per prendre consciència a través del silenci, la lentitut i l’obertura dels sentits a l’entorn, una segona parada per amplificar la vivència amb el bosc, i la tercera de tancament i integració.

Per altra banda, la proposta pot integrar altres disciplines per despertar els sentits com el ioga, la meditació i l’expressió escrita.

Banys de bosc al Maresme

Actualment, Va de Bosc ofereix dos itineraris al Maresme:

Can Milans, a Arenys de Munt. Un passeig pel parc del Montnegre i el Corredor, un bosc litoral d’alzines i amb vegetació de ribera. Es tracta d’un recorregut energètic.

​Dones d’aigua, a Sant Iscle de Vallalta. Un passeig pel parc del Montgengre i el Corredor, un alzinar on es poden veure salts d’aigua, un santuari i un ecosistema mediterrani. Es defineix com un recorregut llegendari.​

Contacte

Omple el següent formulari per enviar la teva sol·licitud a  Va de Bosc