Has sentit a parlar mai del Netgolfing? Significa fer networking mentre es juga al golf. La naturalesa d’aquest esport permet que empresaris, a més a més de jugar, es coneguin més profundament.  

No és que jugar al golf sigui sinònim de fer negocis. 

No ho és necessàriament. Ni de fer networking tampoc. 

El golf és un esport de baixa intensitat que permet mantenir converses interessants, mentre es practica.

És un esport basat en l’auto superació, en la concentració i en la punteria.

Recórrer els 18 forats que té un camp pot durar diverses hores, temps que és idoni per parlar i conèixer-se millor. Si hi afegim, que els reptes del mateix joc fan que aflori el caràcter i la personalitat dels jugadors, el golf en facilita que puguem fer-nos una millor idea de quin tipus de persona tenim davant i si ens convé, o no, fer-hi tractes. 

Per exemple poden aflorar conductes més o menys resistents al fracàs i a la frustració, més o menys competitives, més permissives o serenes, o més o menys lluitadores i entusiastes. 

Amb tota aquesta informació de la persona que tens davant és més fàcil prendre decisions en els futurs negocis.

Per què practicar netgolfing al Maresme? 

El perfil de jugador de golf o millor, dit de netgolfing, tendeix a buscar el confort. 

Per aquesta persona la destinació de golf ideal és aquella que bàsicament reuneix aquests tres elements: 

  1. Una varietat de camps de golf en un mateix territori.
  2. Unes instal·lacions hoteleres de qualitat.
  3. Autenticitat en els productes gastronòmics. 

Doncs ja tenim la resposta a l’enunciat: Perquè el Maresme les reuneix totes tres.

  1. Una varietat de camps de golf en un mateix territori.

Pels practicants de golf és molt important poder alternar els camps en què es juga. 

Provar diferents recorreguts els du a practicar tècniques noves i perfeccionar la tècnica es part de la seva motivació. 

En aquest sentit la comarca compta amb dos camps de golf de 18  forats i amb quatre de Pich & Putt repartits pel territori. L’entorn d’aquests camps te un nivell paisatgístic inigualable. No totes les destinacions de golf gaudeixen de vistes tant al mar com a la muntanya en un mateix recorregut. 

Amb aquesta varietat d’oferta podem dir que el Maresme és una destinació de Golf per si mateixa i que la més completa de Catalunya.

  1. Unes instal·lacions hoteleres de qualitat.

La seva oferta hotelera aglutina diferents tipus d’allotjaments: des d’hotels de cinc estrelles i de quatre superior, a cases rurals i allotjaments amb encant.  

És una oferta d’allotjament abundant en tot el territori i, per tant, sigui quin sigui 

l’allotjament escollit, els desplaçaments fins al camp seran de curta durada. 

  1. Autenticitat en els productes gastronòmics. 
  •  La gastronomia del Maresme es nodreix dels productes del mar i de la muntanya per igual.

La seva geografia aporta varietat de delícies als plats dels seus restaurants. El projecte Sabors de Mar i de Munt, impulsat pel Consorci de Turisme, et convida a conèixer-los a la seva web.

Com organitzar una sessió de Netgolfing?

A cada reunió d’empresa les necessitats són diferents. 

Per tenir èxit hem de pensar en quin perfil dins l’empresa tenen els nostres convidats, quin hàndicap tenen al terreny de joc i què volem aconseguir fent que es trobin en el joc.

Es poden donar diferents casuístiques segons aquestes variants i per tant haurem d’adaptar-nos als nostres participants. 

Ens podem trobar amb directius d’empresa que volen discutir els seus assumptes en un entorn tranquil i inspirador, però que no són experts i tenen temps per jugar. 

O amb empreses que simplement volen donar l’oportunitat de practicar l’esport al personal de l’empresa després d’una sessió de treball.

En aquests casos amb un camp en tindrem prou. 

El golf és un complement original a les jornades de treball, que cada vegada les empreses tendeixen més a demanar. Normalment se li dedica una mitja jornada, que comença amb unes classes d’iniciació, per després dividir els participants en diferents recorreguts. 

Un altre perfil és el dels directius que saben jugar, però no disposen de massa temps només volen fer una partideta curta. En aquest cas és aconsellable pactar on volen anar a jugar i fer la reserva del camp escollit.

Pels grups amb menys hàndicap, o equips de professional amb gran afició, haurem de ser més tècnics en l’elecció dels camps i haurem de tenir-ne més d’un al mateix territori. 

Com organitzem grups grans?

Una partida de golf dura aproximadament 4 hores (més els intervals d’entrada i sortida de 8 a 10 minuts) i els grups són de 4 persones.

Si tenim en compte que la capacitat de càrrega mitjana d’un camp és de 140 persones, amb un màxim de 200. Calculant les hores del llum, podrem saber quantes persones poden jugar en un dia. 

El golf i la formació a l’empresa

Les experiències relacionades amb el golf s’estan fent servir per millorar les habilitats i les actituds dels treballadors. 

Dirigits per experts, el golf pot ajudar a descobrir causes de baixa productivitat o les fonts de motivació del personal, entre altres aspectes. També pot contribuir a trencar barreres mentals i aconseguir una actitud més oberta i positiva

El fet de ser grups reduïts té els seus pros i contres si la finalitat de l’esdeveniment és que els participants s’interrelacionin.

Però d’altra banda pot donar molt de joc per aconseguir interrelacions més profundes.

Per organitzar un esdeveniment de golf en una empresa no es tracta d’assumir grans reptes o novetats en el joc, si no de gaudir d’un entorn tranquil i serè que complementi les sessions de treball. 

Doncs bé ja teniu més informació sobre què és el netgolfing.
Esperem que us hagi agradat i que us decidiu a venir al Maresme a practicar-lo.

Esperem els vostres comentaris, seran benvinguts!