Les empreses busquen indrets com el Maresme, per incorporar la pràctica del ioga al dia a dia dels seus equips. L’objectiu es millorar la seva productivitat, concentració i creativitat.

Què és el ioga?

El ioga és una pràctica de meditació, originària de l’Índia, que té nombrosos beneficis per la salut.

En sànscrit, la paraula ioga significa “unió” i fa referència a l’ equilibri entre la nostra ànima individual i la universal.

El seu objectiu principal és alinear el cos, la ment i l’esperit per tal de trobar la serenitat necessària per fer front als reptes diaris.

La seva pràctica implica una combinació de postures, exercicis de respiració i moments de meditació que ajuden a relaxar-se i aporten pau interior a qui el practica.

Aquest equilibri entre cos, ment i esperit, passa per diferents fases.

A través d’elles, com a persona, emprens un viatge interior on et coneixes millor i arribes a tenir la perspectiva necessària per autoanalitzar-te.

Durant el procés et desprens de creences limitants preconcebudes, i emprens un camí de creixement personal intens i sense retorn. 

Per què el ioga és beneficiós per a les empreses?

Les empreses que veuen als seus equips com al seu principal actiu, busquen espais de temps i activitats que els ajudin a enfortir vincles i a crear un bon ambient de treball.

L’experiència de fer exercicis en grup que fomentin l’introspecció i l’autoanàlisi es tradueix en compartir sensacions agradables que ajuden a desbloquejar tensions i augmenten l’empatia.

Deixar anar, es una de les bases del ioga, i saber-ho fer ajuda a desbloquejar tensions acumulades que de forma natural es creen entre els equips.

El dia a día i la manca de temps per parlar o aprofundir en els problemes diaris, en solen ser la causa.

Per això el ioga cada cop té més protagonisme a les empreses que s’interessen pel benestar físic i mental dels seus equips. 

Aquesta disciplina ancestral els aporta claredat mental, tonificació del cos, disminució de la sensació de cansament, a més a més d’afavorir la memòria reduir l’estrès.

Els beneficis per l’empresa no triguen en arribar: les reduccions de baixes laborals, l’augment de la creativitat dels equips i l’aparició de noves iniciatives que contribueixin directament al creixement de l’empresa, en son alguns exemples.

Com incorporar el ioga en la rutina de treball?

És cert que no totes les empreses estan preparades per poder introduir classes de ioga als seus dia a dia.

Però com que voler, és poder, les empreses que hi estiguin interessades poden optar per diferents opcions.

Com qualsevol altre nova activitat, es tracta d’introduir la pràctica del ioga a les empreses, d’una manera gradual i de forma voluntària.

Els que iniciïn el procés, ben aviat parlaran dels seus beneficis i a poc a poc més gent anirà entrant en la roda.

Un bon començament és organitzar una sessió d’aproximació en un indret retirat i amb bons professionals.

Es molt recomanable de treballar amb persones qualificades que que introdueixin les tècniques adequadament i evitin males postures o possibles accidents.

El ioga vs. altres tàctiques per augmentar la productivitat

Durant anys, i encara avui, moltes empreses han utilitzat la tàctica de crear ambients altament competitius amb nivells molt alts de pressió per augmentar la productivitat. 

Amb el temps hem vist que aquestes estratègies, a mig plaç provoquen burnouts, baixes mèdiques per estrès, recels i mal ambient entre els companys.

En canvi, les empreses que inverteixen en el benestar físic i mental de les persones que hi treballen, aconsegueixen equips de treball que perduren en el temps.

Equips que es van consolidant com a tal i que demostres més confiança en si mateixos, i, per tant, més resiliència, en moments de crisis.

Un equip que fa temps que treballa junt té un coneixement més ampli dels processos, dels errors comesos conjuntament i de com resoldre’ls.

També l’estima i la confiança guanyada amb els anys de treballar junts, fan que els obstacles es superin millor.

El Maresme: el lloc idoni per practicar ioga amb la teva empresa.

A la comarca del Maresme, trobaràs la combinació idònia entre paisatges de somni i confort per endinsar el teu equip a una pràctica de ioga transformadora.

Tria tu el teu racó del Maresme, per fer-ho.

Potser en una casa de pedra al centre de Caldes d’Estrac, com és Àgape?

O millor al mig de la màgia i les olors de les vinyes com o el Celler Quim Batlle?

O espera, i si esculls els majestuosos jardins de les masies tradicionals catalanes com el Mas Juli, o el El Mas Vives?

Podràs viure el ioga com vulguis.

Al Maresme t’obrim les portes a una experiència que pot marcar un abans i un després per les persones que treballen amb tu, i per la teva empresa.

El ioga, contribueix a fer que els equips es coneguin millor i que les persones que els formen, sàpiguen controlar emocions i inseguretats amb serenitat i assertivitat, buscant sempre la millor solució tant per l’empresa com per l’equip.

T’apuntes a fer ioga al Maresme?