Guies oficials de la Generalitat de Catalunya venen a conèixer de primera mà l’enoturisme al Maresme

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha organitzat una formació per guies turístics habilitats per la Generalitat de Catalunya i membres de l’Associació de Guies de Catalunya (Aguicat) enfocada a l’enoturisme, amb una visita de coneixement a la Denominació d’Origen (DO) Alella. La mateixa Aguicat s’ha interessat en fer aquesta sessió, en la que s’han visitat el Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, a Teià, i el celler Bouquet d’Alella amb la col·laboració del Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella.

26 guies han participat en la formació, exhaurint ràpidament les places disponibles, fet que constata el gran interès que suscita aquesta branca turística que ofereix la comarca. La majoria de guies provenen de Barcelona i rodalies i, gràcies a la visita, tenen un nou espai per poder recomanar de primera mà entre els seus clients.

La representant d’Aguicat, Sílvia Company, ha destacat que “és una molt bona iniciativa la que teniu per part del Maresme perquè penso que molts guies no són conscients de que està molt a prop. Amb tema vins tendim a pensar amb un Penedès, amb un Priorat o amb terres una mica més allunyades i, en canvi, això ho tenim a mitja hora”. També ha alabat “aquestes propostes que podem oferir i que combinen història, paisatge i enologia. Per tant, molts guies podem donar consells i com més coneguem el territori, més podem aconsellar”.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha organitzat prèviament dues formacions sobre Modernisme, en les que s’han treballat els edificis i l’obra al Maresme dels arquitectes Puig i Cadafalch i Domènech i Montaner, dos grans referents a Catalunya.

Davant l’èxit de totes les sessions realitzades, el Consorci preveu programar noves edicions dirigides als guies turístics per tal de donar a conèixer els múltiples recursos turístics que ofereix el Maresme i que puguin portar als seus clients, posicionant la comarca com un atractiu pròxim però extern a la ciutat de Barcelona i amb grans possibilitats.