Barcelona Turisme Convention Bureaux, Fira de Barcelona, La Cambra de Comerç i les empreses del sector llancen Back to Events. Una proposta per tornar als esdeveniments segurs, fent servir els Tests d’Antígens Ràpids (TAR’s)

Aquesta setmana aprofundim una mica més en la iniciativa Back to Events, nascuda per reactivar el sector dels esdeveniments a Catalunya.

Bé diem Catalunya, perquè és una iniciativa que neix a Barcelona, però la realitat és que la solució que proposa, probablement esdevingui global.

A l’article en què parlavem de mesures anticovid, al final, la presentavem com a novetat i solució definitiva, però es mereix una menció especial per molts motius.

Fins ara, les restriccions sanitàries han deixat com a única alternativa per fer esdeveniments les webcams i les plataformes online. Amb els pros i contres que ja coneixem. Amb ells es pot arribar a més persones i tenen menys costos, però es perd el factor humà i moltes empreses intermitges queden fora.

Ha arribat l’hora de pasar de pantalla, i mai millor dit!

Back to events, el retorn dels esdeveniments amb Tests d’Antígens Ràpids Logo Back to Events 1

Què és BACK TO EVENTS i per què neix?

La diversitat d’empreses que fan que un esdeveniment sigui possible, fa que aquest sigui un sector complex d’analitzar. Cada empresa operant sota diferents epígrafs econòmics i això dificulta que no hi hagi dades agregades al sector.

Així i tot s’estima que la seva facturació anual ha caigut un 85% el darrer any, amb la pèrdua de llocs de treball que això comporta.

D’altra banda les dades de contagis indiquen que serà difícil que aquesta xifra es pugui revifar a curt termini.

Però el sector agonitza. No pot més.

I per això neix Back to Events, per dir prou a aquesta situació, per la necessitat urgent d’acabar amb la incertesa.

Amb l’assessorament del Dr. Oriol Mitjà, cap del Dpt. de Malalties Infeccioses de Can Ruti, el sector ha ideat un nou pla d’acció.

En ell es traça la fulla de ruta per administrar els TAR’s a tots els assistents, a l’entrada de l’esdeveniment.

En què consisteix el pla d’acció?

La idea és que no entri ningú a l’esdeveniment sense que s’hagi fet un TAR i tingui resultats negatius.

Per fer-ho es proposa acondicionar un espai especial, dividits en tres zones,  on l’esdeveniment rebrà als seus visitants: els anomenats POC (Points of Care).

Cada una de les zones es destinarà a una funció específica:

Zona 1: Es prendrà la temperatura, es farà el check-in dels visitants i se signarà la fulla de consentiment.

Zona 2: Es farà el Test d’antígens Ràpid, d’un en un després de presentar el codi facilitat a l’espai 1.

Zona 3: L’assistent esperarà els resultats entre 15 i 20 minuts, en silenci, amb mascareta i a una distància d’un

 1’5.

Back to events, el retorn dels esdeveniments amb Tests d’Antígens Ràpids Espai POC

Aquest espai es podrà organitzar de diferents maneres segons l’arquitectura del lloc on se celebri l’esdeveniment, però haurà de tenir sempre les 3 zones ben diferenciades. 

El públic objectiu del pla d’acció són homes i dones de 25 a 65 anys de l’àmbit corporatiu. Es descarten expressament activitats infantils a persones de la tercera edat amb necessitats especials. 

Els assistents que presentin símptomes o tinguin un resultat positiu, no entraran al recinte o seran enviats a un CAP per fer-se la prova PCR.

Objectius de Back to Events

L’objectiu principal és reactivar l’activitat econòmica de les empreses que es dediquen a l’organització d’esdeveniments.

Però en paral.lel, també servirà per reivindicar la importància del sector dins l’economia de la ciutat i per visualitzar l’elevat nombre d’activitats econòmiques que el conformen. 

D’altra banda, es vol demostrar l’eficàcia dels TAR’s (Tests d’Antígens Ràpids) com a contrapartida a la política de tancament d’establiments que està destruint l’economia.

Per tant la iniciativa posa de rellevància el contrast entre la importància econòmica del sector i la seva invisibilitat com a tal.

I no seria d’estarnyar que ens trobem davant d’un punt d’inflexió en l’ordenació d’un sector que fa molts anys que alimenta les arques de la ciutat però en canvi ara, més de dotze mesos que no factura.

Beneficis de Back to Events

Si el pla d’acció es du a terme, suposarà el tret de sortida per cap a la reactivació immediata del sector, de les seves relacions comercials i de la recuperació de llocs de treball. 

Però no només això.

Estar fent proves massives en zones d’alta densitat de població, descongestionaria els serveis sanitaris i contribuiria a tallar cadenes de contagi. I tot sense fer despesa pública, ja que serà l’esdeveniment qui corri amb els costos dels TAR’s.

És interessant veure’l com una eina col.laborativa entre un sector econòmic i el sector de la salut. Per una banda el control de la pandèmia i el recull de dades sería major i per l’altre l’activitat econòmica es reactivaria.

El 18M MOVE

El proper 18 de Març, si entreu a la web de Back to Events, veureu que es celebrarà l’esdeveniment més segur del món. 

L’enllaç es aquest. No diuen massa de què anirà, així que pensem que es tracta d’una sorpresa. 

Pel nom, sembla que volen començar un moviment que parli i procuri per la realitat del món dels esdeveniments.

Sigui com sigui, a la web torbareu també com signar a favor de la iniciativa, ja que és important que el major número de persones pugin al carro.

Animeu-vos-hi!!