Dinar, sopars o ara també els tan de moda brunchs. Tant és quin sigui el format dels àpats de Nadal, el que compta és reforçar el sentiment de pertinença a l’empresa.

Evita àpats de Nadal avorrits 

No és que els àpats de Nadal siguin obligatoris, però, si no hi vas, sembla que et perdis un moment important en la vida social de l’empresa.

De fet, potser és l’únic moment de l’any on et trobes amb companys, caps de departament i directius en un mateix espai i en un ambient distès.

Així i tot, solen despertar sentiments contraposats: hi ha persones que en tenen moltes ganes, i a d’altres no els fan gota de gràcia, perquè s’avorreixen o perquè són tímides i no els agraden les reunions massives.

Hem de dir, però, que amb una bona organització de l’àpat, tots aquests aspectes es poden reconduir i aconseguir que tothom s’ho passi bé.

El clàssic sopar de Nadal no ha de ser necessàriament avorrit.

Si s’hi posa una mica de gràcia, salero i bons aliments, com els que tenim al Maresme, s’obté una assistència del 100%, amb la gent motivada i amb ganes!

Les activitats prèvies són un imprescindible

Per animar al personal, fer una bona elecció d’activitats prèvies a l’àpat pot ser la solució definitiva.  

Es poden posar en marxa reptes o jocs com el que et llancem a continuació, per anar escalfant motors i donar un toc de misteri i de juguesca al sopar. 

El paparazzis

El joc consisteix a assolir fotografies divertides dels companys/es, però sense avisar. Volem fugir del selfie o de les típiques postures d’IG. Es tracta que fem fotos in fraganti en diferents situacions. Un responsable les anirà recollint totes per email o per WhatsApp i serà secret de sumari qui l’ha fet fins al dia del sopar. Per anar fent boca durant els quinze dies se’n podran publicar algunes, que després no concursaran.

Les frases cèlebres de l’empresa

A tota empresa hi ha moments que queden a la memòria de tots i que els acompanyen frases que algun company o cap, en aquell moment va dir. També frases que són corporatives o lligades a l’activitat que es repeteixen una vegada i una altra. De què es tracta és que els dies previs a la trobada fem un recull d’aquestes frases i expressions tan pròpies per utilitzar-les més tard. L’objectiu del recull serà poder fer la dinàmica que t’expliquem més avall.

Què és l’important i què no en els àpats de Nadal?

El més valuós d’aquestes trobades és que tothom participi, s’ho passi bé i se’n vagi cap a casa amb aquell sentiment dolç de pertinença a un grup de persones que valen la pena.

I com ho aconseguim això? Doncs amb activitats i dinàmiques originals en un espai ben ambientat i, per descomptat, amb un menú que hi cantin els primers àngels de la temporada nadalenca.

Com que són els primers a arribar, els àpats de Nadal d’empresa suposen la primera dosi d’emoció nadalenca, la que ens agafa amb més ganes i que ens anuncia dies càlids entre família i amics.

Com a empresa hem d’aprofitar aquestes emocions positives per fidelitzar el nostre actiu més important: les persones que treballen amb nosaltres. 

Què aporta el Maresme als teus àpats de Nadal?

Si haguéssim de respondre la pregunta amb una sola paraula, aquesta seria:

Tot.

Estem d’acord que és una paraula imprecisa, però que diu molt.

En aquest cas, si la desgranem i hi aprofundim, ens transmet, diversió, tranquil·litat, bon servei, producte exquisit, i espais màgics en indrets de conte.

No busquis més. Aquí trobaràs tot el que et fa falta pel teu àpat de Nadal i perquè ho vegis més clar, te’n parlem amb més deteniment.

La bellesa al plat

Un dels temes crucials de qualsevol àpat és el menú, i més en el de Nadal, on se sol servir cosa fina.

Nadal és el moment de l’any on més es menja amb diferència i on tot passa al voltant de taules ben parades i ben assortides.

A les cuines del Maresme els colors, els sabors i les textures rebenten a la boca, exploten, piquen, endolceixen.

L’escudella, les gambes d’Arenys, el xai, el pollastre, els calamars farcits, els pèsols, la coca de Llavaneres, els vitralls de Canet…

I si, la boca se’ns fa aigua, sempre la podem refrescar amb els vins i els caves de la nostra  D.O d’Alella

Tenim restaurants especialitzats en empreses, amb sales de mitja i gran capacitat que ofereixen menús gurmet perfectes per l’ocasió.

Per qui vulgui dissenyar un esdeveniment nadalenc més personalitzat i necessita una empresa de càtering per dur el menú a algun espai que no tingui cuina pròpia, no cal patir. També estem preparats.

Indrets de conte

Com acabem d’apuntar, pels qui no es conformen amb el menjador d’un restaurant i volen anar més enllà, els podem oferir castells, masies, cellers, antigues fàbriques tèxtils, cases modernistes…

Podran triar entre tots aquests espais plens de màgia i històries per explicar que ens serviran per inventar-nos noves dinàmiques i reptes. 

Per exemple, els cellers de la D.O. d’Alella, situats enmig de vinyes, poden organitzar àpats nadalencs i els seus exteriors donen joc per muntar gimcanes, concerts, concursos de cuina, tallers gastronòmics o el que pugui passar pel cap dels organitzadors.

I d’aquí saltem al darrer punt, però no menys important, dels àpats de Nadal.

L’ànima de la festa: dinàmiques i sorpreses

Aquesta és la part més divertida, la que més il·lusió ens fa i la que més se sol recordar.

Enllaçant amb què comentem dels cellers a l’apartat anterior, és bo aprofitar aquestes trobades entre companys per programar activitats que trenquin el gel i donin continuïtat a les activitats que havíem començat uns dies avanç.

Per exemple, tornant al recull de frases cèlebres de l’empresa, les farem servir per evitar que els directius o els companys de departament s’asseguin junts.

El que volem és que la gent es barregi i, per tant, les frases recollides les dividirem i les repartirem entre els companys.

Ja veieu per on va?, no?

Exacte, es tracta de trobar les persones que tenen el tros de frase que les continua i d’aquesta manera trobarem els nostres companys de taula.

D’altra banda, és el moment de votar de les fotografies in fraganti més divertides i repartir algun premi per fer-ho més emocionant.

Com aquestes n’hi poden haver moltes altres, de fet només les hem plantejat per posar exemples de com podríem animar un àpat nadalenc d’empresa.

Et deixem aquí un parell d’enllaços d’empreses del territori i d’altres que no que et poden ajudar si necessites idees.

Els regals com a toc final

Amics invisibles, premis al millor “el que ens vulguem inventar” de l’empresa, agraïments a companys especials, etc.

És el moment de REGALAR efecte, admiració i energia positiva.

Al Maresme us volem regalar la nostra ajuda per si la necessiteu mentre organitzeu el vostre àpat nadalenc.

Coneixem què tenim i us ho volem apropar per tal que ho pugueu gaudir.

Benvinguts a casa.