Entre el 28 d’abril i el 2 de maig el Maresme, i concretament Santa Susanna, acollirà el 86è Congrés de l’Associació Internacional de la Premsa Esportiva (AIPS) a l’Hotel Atzavara & Spa*****, un hotel especialitzat en turisme MICE i equipat amb sales de reunions de gran capacitat.

Aquest esdeveniment, que promet reunir gairebé 300 professionals de més de 110 països, proporcionarà una plataforma única on compartir inquietuds, experiències i projectes relacionats amb l’esport professional, tot contribuint a l’expansió de la imatge de Santa Susanna a tot el món.

Atzavara Pools

El Congrés de l’AIPS no només reuneix l’elit del periodisme esportiu internacional, sinó que també serveix com a àmbit de debat sobre el futur de la professió i com l’augment de creadors de continguts i influencers hi influeix. Un dels temes centrals serà l’impacte de la Intel·ligència Artificial a l’esport, amb la participació de destacats periodistes, presidents i alts funcionaris esportius de federacions internacionals, així com experts d’organitzacions com la UNESCO.

A més, el Congrés abordarà la temàtica del periodisme esportiu des d’una perspectiva de gènere, amb presentacions del Comitè Olímpic Internacional, la FIFA, la UEFA, la IFBB, els Special Olympics, l’atletisme europeu, la FISU, Erasmus, entre altres.

El punt culminant del congrés serà la cerimònia de lliurament dels AIPS Sport Media Awards, que tindrà lloc el 29 d’abril al Pavelló d’Esports. Aquests premis, considerats els màxims guardons internacionals al periodisme esportiu, reconeixen als millors narradors d’històries esportives a través de diverses plataformes, des de la fotografia al vídeo, passant pel periodisme gràfic, digital, podcasts, blocs esportius, premsa escrita, ràdio i televisió. La cerimònia serà retransmesa per streaming a tot el món.

Aquest Congrés de l’AIPS adquireix un valor afegit especial, ja que coincideix amb el primer centenari de l’entitat, fundada a París el 2 de juliol de 1924. L’AIPS, que compta amb més de 15.000 membres de 161 països, és presidida pel reconegut periodista italià Gianni Merlo.